Technologiczny Projekt Zakladu Wędliniarskiego nr 2, ZUT Szczecin, Technologiczny Projekt Zakładu
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Załącznik Nr 2
Projekt zakładu produkcji „Kiełbasy Zwyczajnej „
Bilans
Energia
Woda
Wskazania Obciążenie Dzienne
Tydzień
Miesiąc
Rok
Dzienne
Tydzień
Miesiąc
Rok
Lp
Urzadzenie
[kW / h]
[%]
[kW / h]
[kW / h]
[kW / h]
[kW / h]
[m3]
[m3]
[m3]
[m3]
1
Wilk TAURUS typ W-160
15
75
11,25
56,25
225
2700
0
0
0
0
2
Kuter LASKA KCU 200
12,6
40
5,04
25,2
100,8
1209,6
0,812
4,06
16,24
194,88
3
Wytwornica lodu S. A 400
1,1
100
1,1
5,5
22
264
0,4
2
8
96
4 Mieszałka farszu W - 160
4,86
60
2,916
14,58
58,32
699,84
0,812
4,06
16,24
194,88
5
Masownica MKR 300
3
75
2,25
11,25
45
540
0
0
0
0
5
Linia HADTMAN Al. PH 210
1
90
0,9
4,5
18
216
0,8
4
16
192
6 2 Komory wędzarnicze elektryczne
108
100
108
540
2160
25920
2
10
40
480
7 2 Komory szybkiego schładzania
70
100
70
350
1400
16800
0
0
0
0
8 Maszynownia chłodnicza agregat
28
100
28
140
560
6720
0
0
0
0
9
Multiwac R - 145
9,6
50
4,8
24
96
1152
0
0
0
0
10
Magazyn wyrobu got. Agregat
27
100
27
135
540
6480
0
0
0
0
11 Nadciśnie. Agr. Do mycia i dezynfekcji
1,5
2
0,03
0,15
0,6
7,2
0
0
0
0
Grupa pomieszczeń
12
Szatnia [250 m2]
2,3
20
0,46
2,3
9,2
110,4
0,05
0,25
1
12
13
Produkcja [490 m2]
4,65
100
4,65
23,25
93
1116
0,1
0,5
2
24
14
Pom. Pomocmicze[140 m2]
1,33
30
0,399
1,995
7,98
95,76
0,03
0,15
0,6
7,2
15 Śluza sanitarna
1,5
20
0,3
1,5
6
72
0,04
0,2
0,8
9,6
Suma
267,095
1335,475
5341,9
64102,8
5,044
25,22
100,88
1210,56
[m3]
[%]
[m3]
[m3]
[m3]
[m3]
17 Piec do co. + ćwu. [324 m2]
45
70
31,5
157,5
630
7560
0,22
1,1
4,4
52,8
5,264
26,32
105,28
1263,36
[ Pobierz całość w formacie PDF ]