Technik technologii zywnosci 321[09] 2009 02 05, EDUKACJA, Programy nauczania do 2011r

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Ministerstwo Edukacji Narodowej
,
.
PROGRAM NAUCZANIA
TECHNIK TECHNOLOGll
ZYWNOSCI
321
[09]
Zatwierdzam
Warszawa
2009
Autorzy:
mgr inż. Ewa Jedlińska
mgr inż. Lucyna Kubicka
dr inż. Zuzanna Szmyt
mgr inż. Elżbieta Szudrowicz
Recenzenci:
dr hab. inż. Roman Kowalczyk
mgr Witold Pułkownik
Opracowanie redakcyjne:
mgr Anna Wojciechowska
Opracowanie techniczne:
mgr Magdalena Mrozkowiak
1
Spis treści
I.
Plany nauczania
3
II.
Programy nauczania przedmiotów zawodowych
6
1. Towaroznawstwo spożywcze
2. Technologia żywności
3. Mikrobiologia żywności
4. Maszyny i urządzenia przetwórstwa spożywczego
5. Analiza żywności
6. Działalność przedsiębiorstwa spożywczego
7. Zajęcia praktyczne
8. Praktyka zawodowa
6
14
35
43
60
77
88
93
2
I. PLANY NAUCZANIA
PLAN NAUCZANIA
Technikum czteroletnie
Zawód: technik technologii żywności 321[09]
Podbudowa programowa: gimnazjum
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Liczba
godzin
tygodniowo
w
czteroletnim
okresie
nauczania
Liczba
godzin
tygodniowo
w
czteroletnim
okresie
nauczania
Liczba
godzin
w
czteroletnim
okresie
nauczania
Przedmioty nauczania
Lp.
Semestry I-VIII
Klasy I-IV
Forma
stacjonarna
Forma
zaoczna
1. Towaroznawstwo spożywcze
2
1
25
2. Technologia żywności
9
7
114
3. Mikrobiologia żywności
2
1
25
Maszyny i urządzenia przetwórstwa
spożywczego
4.
7
5
88
5. Analiza żywności
8
6
101
Działalność przedsiębiorstwa
spożywczego
6.
4
3
50
7. Specjalizacja*
8
5
101
8. Zajęcia praktyczne
10
7
126
Razem
50
35
630
Praktyka zawodowa: 7 tygodni
* Program nauczania wybranej specjalizacji w zawodzie opracowany przez nauczyciela
powinien uzyskać pozytywną opinię szkolnego zespołu przedmiotowego właściwego
dla danego zawodu
3
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mariusz147.htw.pl
  •