Terapia Gersona, MEDYCYNA, Medycyna niekonwencjonalna

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
TERAPIA GERSONA
LINK! DO OCZYSZCZANIE ORGANIZMU
LINK! DO THE GERSON MIRACLE - (NAPISY PL)
Max Gerson
Terapia dr. Maxa Gersona , rozwijana w
Ļ
wiecie do dzi
Ļ
przez jego instytuty jest jak dot
Ģ
d najsilniejsz
Ģ
ze
znanych w leczeniu tzw. chorób nieuleczalnych, a zwłaszcza nowotworowych. Mo
Ň
e wyst
ħ
powa
ę
samodzielnie lub w poł
Ģ
czeniu z innymi metodami. Niejednokrotnie okazywało sie,
Ň
e chorzy skazani na
Ļ
mier
ę
przez medycyn
ħ
oficjaln
Ģ
,
Ň
yli dalej długie lata po poddaniu si
ħ
terapii Gersonowskiej [czasami , w
zale
Ň
no
Ļ
ci od rozległo
Ļ
ci nowotworu; w poł
Ģ
czeniu z terapi
Ģ
enzymatyczn
Ģ
dr. Johna Bearda]
Najwi
ħ
ksze szanse na powodzenie terapii Gersona maj
Ģ
pacjenci, którzy nie przyjmowali wcze
Ļ
niej chemii
[cho
ę
i tutaj s
Ģ
ogromne sukcesy] poniewa
Ň
po intensywnej , agresywnej chemioterapii najcz
ħĻ
ciej układ
immunologiczny pacjenta i w
Ģ
troba s
Ģ
nieodwracalnie uszkodzone.
Wynika to z zało
Ň
enia całej terapii Gersona ,
Ň
e chory na raka ma znacznie obni
Ň
on
Ģ
odporno
Ļę
immunologiczn
Ģ
wskutek m.in. niewydolno
Ļ
ci w
Ģ
troby i innych gruczołów oraz uszkodzenia wielu tkanek i
Ļ
luzówki jelit. Proces ten jest odwracalny w miar
ħ
przywracania sprawno
Ļ
ci tego narz
Ģ
du. Terapia Gersona
za pomoc
Ģ
oczyszczenia organizmu z toksyn odwraca ten proces , powoduj
Ģ
c prawidłow
Ģ
prac
ħ
narz
Ģ
dów i
zmuszenie
Ļ
pi
Ģ
cego układu immunologicznego do rozpoznawania komórek nowotworowych i ich
niszczenia.
Poniewa
Ň
rak jest choroba zwyrodnieniow
Ģ
najwa
Ň
niejsz
Ģ
rzecz
Ģ
w leczeniu jest prawidłowa praca
przewodu pokarmowego. By wszystko co zjadamy było wła
Ļ
ciwie trawione i by inne narz
Ģ
dy przewodu
pokarmowego działały prawidłowo i pomagały w trawieniu do produktów ko
ı
cowych a jednocze
Ļ
nie
usuwały wszystkie produkty odpadowe, wszystkie toksyny i trucizny , które musz
Ģ
by
ę
usuwane tak, by nic
nie gromadziło si
ħ
w naszym ustroju. Najwa
Ň
niejszym wi
ħ
c, pierwszym krokiem w terapii jest odtrucie
organizmu. Najskuteczniejszym ze znanych
Ļ
rodków jest lewatywa sporz
Ģ
dzana w specjalny sposób ,
aplikowana z cz
ħ
stotliwo
Ļ
ci
Ģ
zale
Ň
n
Ģ
od stanu chorego i szybko
Ļ
ci pozbywanych si
ħ
toksyn. Najlepsz
Ģ
lewatyw
Ģ
jest wlew z kawy [zastosowany po raz pierwszy prawie 100 lat temu przez prof. O. A. Meyera w
Getyndze.] Dajemy 3 czubate ły
Ň
ki stołowe mielonej kawy na 1 litr wody , gotujemy 3 minuty ,
zmniejszamy ogie
ı
[ by ustało wrzenie] i gotujemy jeszcze pod przykryciem przez 15-20 minut. Po tym
czasie zdejmujemy z ognia , cedzimy i gdy napar uzyska temperatur
ħ
ciała podajemy go choremu we wlewie
do odbytniczym. Wskutek tego przewody
Ň
ółciowe ulegaj
Ģ
otworzeniu, praca w
Ģ
troby jest pobudzona i
nast
ħ
puje lepsze wydalanie toksyn. Wskazane jest by pacjent utrzymał wlew w sobie przez ok.15 minut.
Wlewy wykonuje si
ħ
minimum 5 razy na dob
ħ
i cz
ħĻ
ciej w zale
Ň
no
Ļ
ci od stanu pacjenta i szybko
Ļ
ci
wchłanianych przez organizm guzów.
Wprowadzanie jednocze
Ļ
nie do organizmu suszonej tarczycy , płynu Jugola powoduje ,
Ň
e niedojrzałe
komórki nowotworowe wychwytuj
Ģ
szybko potas i enzymy oksydacyjne i gin
Ģ
. Komórka nowotworowa
bazuje przede wszystkim na procesach fermentacyjnych , podczas gdy potas i enzymy oksydacyjne
wprowadzaj
Ģ
procesy utleniania i to wła
Ļ
nie pozbawia komórk
ħ
rakow
Ģ
warunków do
Ň
ycia.
Bardzo wa
Ň
ny jest re
Ň
im dietetyczny:
Zabronione jest spo
Ň
ywanie:
Soli, tłuszczu , oleju [za wyj
Ģ
tkiem oleju lnianego tłoczonego na zimno i nieczyszczonego], alkoholu,
orzechów, czekolady , przypraw, herbaty, kawy, białej m
Ģ
ki, sera, masła, jaj, mleka, ciast, cukru białego,
słodzików, produktów konserwowanych, puszkowanych, solonych, w
ħ
dzonych,
Ļ
mietany , nie wolno
u
Ň
ywa
ę
tytoniu i fluorowanych past do z
ħ
bów.
Nale
Ň
y zmniejszy
ę
spo
Ň
ycie białka do minimum , by wszystkie dost
ħ
pne w organizmie enzymy
proteolityczne mogły by
ę
skierowane na niszczenie komórek nowotworowych.
Głównymi składnikami diety s
Ģ
owoce, surówki , jarzyny, ry
Ň
br
Ģ
zowy nie oczyszczony , soczewica, płatki
owsiane, soki, chleb
Ň
ytni pełnoziarnisty, nie solony!
Wszystko powinno pochodzi
ę
z upraw ekologicznych nie ska
Ň
onych chemi
Ģ
.
Powinno si
ħ
zjada
ę
tzw. zup
ħ
Hipokratesa o nast. składzie:
1.
Seler korzeniowy z kawałkiem łodygi
2.
Dwa małe pory
3.
Jedna cała pietruszka z natk
Ģ
4.
kilogram pomidorów
5.
pół kilo ziemniaków
6.
5 z
Ģ
bków czosnku [lub wi
ħ
cej]
Wszystko porz
Ģ
dnie wyszorowa
ę
szczoteczk
Ģ
[ nie obiera
ę
ze skórki] i pokroi
ę
na
Ļ
redniej wielko
Ļ
ci
kawałki. Gotowa
ę
na bardzo małym ogniu w mo
Ň
liwie małej ilo
Ļ
ci wody przez minimum 3 godziny. Woda
powinna by
ę
czysta nie chlorowana. Po ugotowaniu mo
Ň
na j
Ģ
przetrze
ę
przez sitko lub je
Ļę
na g
ħ
sto.
Trwało
Ļę
zupy dwa dni [pod warunkiem przechowywania jej w lodówce] Bezwzgl
ħ
dnie unika
ę
aluminiowych naczy
ı
kuchennych,
folii aluminiowej itp..
Wszystkie jarzyny gotowa
ę
na małym ogniu w minimalnej ilo
Ļ
ci wody lub na parze. Dla poprawy smaku
mo
Ň
na u
Ň
ywa
ę
cebuli, szczypiorku, pietruszki, czosnku w du
Ň
ych ilo
Ļ
ciach oraz niektórych ziół. Główn
Ģ
jarzyn
Ģ
s
Ģ
ziemniaki w ka
Ň
dej postaci, szczególnie zalecane s
Ģ
pieczone.
Owoce:
Wszystkie owoce dobrze umyte najlepiej zjada
ę
na surowo lub w postaci przyrz
Ģ
dzonego samodzielnie
musu. Suszone owoce mo
Ň
na je
Ļę
tylko te, które samodzielnie si
ħ
wysuszyło, poniewa
Ň
gotowe do suszenia
s
Ģ
zwykle siarczanowane.
Najlepsze owoce to: jabłka, pomara
ı
cze, morele, winogrona, brzoskwinie, banany, grejpfruty, gruszki,
cytryny, czere
Ļ
nie, porzeczki, melony
Surówki:
Mog
Ģ
by
ę
tarte, siekane, mieszane lub podawane osobno.
Sporz
Ģ
dza
ę
je mo
Ň
na z :
marchwi, sałaty, brukselki, kalafiora, kapusty, cebuli, szpinaku, papryki, pomidorów, cykorii, selera,
rzodkwi, oliwek, czarnej rzepy, mo
Ň
na dodawa
ę
kiełki nasion zbó
Ň
. Mo
Ň
na poprawi
ę
smak dodaj
Ģ
c sosu na
bazie octu winnego lub soku z cytryny 2 ły
Ň
ki, wody 2 ły
Ň
ki i 1 ły
Ň
eczka br
Ģ
zowego cukru.
Soki:
Nale
Ň
y wypija
ę
du
Ň
e ilo
Ļ
ci soków [
Ļ
rednio soki podaje si
ħ
12 razy dziennie pocz
Ģ
wszy od pierwszego dnia
terapii]
Nale
Ň
y je wypi
ę
natychmiast po przyrz
Ģ
dzeniu poniewa
Ň
inaczej nie b
ħ
d
Ģ
miały warto
Ļ
ci. Enzymy zawarte
w sokach potrafi
Ģ
utleni
ę
si
ħ
w ci
Ģ
gu kilkunastu minut pozbawiaj
Ģ
c chorego najwa
Ň
niejszego składnika.
Sposób przyrz
Ģ
dzania jest bardzo istotny równie
Ň
ze wzgl
ħ
du na zachowanie wszystkich potrzebnych
enzymów i soli mineralnych.
Nie nadaj
Ģ
si
ħ
do tego celu popularne elektryczne sokowirówki poniewa
Ň
dodatni ładunek elektryczny jaki
powstaje w
Ļ
rodku urz
Ģ
dzenia podczas odwirowywania soku niszczy skutecznie wszystkie enzymy
oksydacyjne w nim zawarte i sok nie ma ju
Ň
wła
Ļ
ciwo
Ļ
ci leczniczych w nowotworze a nadaje si
ħ
jedynie do
gaszenia pragnienia. [Równie
Ň
soki dost
ħ
pne w handlu s
Ģ
bezwarto
Ļ
ciowe!]
W tym celu najlepiej jest u
Ň
y
ę
specjalnych prasek do wyciskania owoców lub je przeciera
ę
na szklanej tarce
i wyciska
ę
przez płótno.
Wskazane s
Ģ
:
wszelkiego rodzaju soki cytrusowe
sok marchwiowo-jabłkowy 1:1
soki z zielonych li
Ļ
ci
sok z w
Ģ
troby
Soki cytrusowe jak i z zielonych li
Ļ
ci nale
Ň
y wypija
ę
natychmiast , natomiast sok marchwiowo-jabłkowy
je
Ň
eli jest pod przykryciem i bez dost
ħ
pu
Ļ
wiatła do 2 godzin od sporz
Ģ
dzenia.
Na sok z zielonych li
Ļ
ci najlepsze s
Ģ
:
czerwona kapusta, sałata, li
Ļ
cie botwinki, szpinak, zielona papryka, sałata, kiełki [ok.12 cm] zbó
Ň
. Mo
Ň
na do
tego doda
ę
1/2 jabłka.
Skuteczno
Ļę
kuracji podnosi znacznie dodawany na pewnym etapie sok wyci
Ļ
ni
ħ
ty ze
Ļ
wie
Ň
ej , nie mro
Ň
onej
w
Ģ
troby ciel
ħ
cej. [Wiele osób nie chce go pi
ę
ale tylko ze wzgl
ħ
dów psychologicznych , co jest
niepowetowan
Ģ
szkod
Ģ
dla kuracji i organizmu chorego]
Nale
Ň
y wzi
Ģę
25 do 30 dag w
Ģ
troby ciel
ħ
cej lub jagni
ħ
cej [
Ļ
wie
Ň
ej !] i poci
Ģę
j
Ģ
w małe 2 centymetrowe
paski lub plastry, do tego doda
ę
tyle samo surowej pokrojonej w plasterki marchwi , z
Ģ
bek lub dwa czosnku
ewent. mał
Ģ
cebul
ħ
. Wszystko umie
Ļ
ci
ę
w płóciennym woreczku i wyciska
ę
na zimno przez prask
ħ
. Sok
wypi
ę
natychmiast.
Wskazane jest by pacjent wypijał codziennie minimum:
1 do 2 szklanek soku z w
Ģ
troby
12 szklanek soków owocowo warzywnych
6 szklanek soków z zielonych li
Ļ
ci
4 szklanki zupy Hipokratesa
Słodzenie:
Tam gdzie to nie jest konieczne nie u
Ň
ywa
ę
cukru. W ostateczno
Ļ
ci słodzi
ę
prawdziwym miodem, sokiem z
winogron , syropem klonowym lub br
Ģ
zowym cukrem.
Nale
Ň
y tu jeszcze raz podkre
Ļ
li
ę
,
Ň
e dieta ta jest fundamentem terapii Gersona i tylko
Ļ
cisłe jej stosowanie
wg zalece
ı
jest w stanie przywróci
ę
zdrowie.
efektu.
Suplementacja:
Potas
Dieta Gersona suplementowana jest dodatkowo potasem, jodem, wyci
Ģ
gami z tarczycy , enzymami
trzustkowymi oraz innymi minerałami i witaminami koniecznymi do zwalczenia nowotworu. Te jednak
Ň
e
ustalane s
Ģ
indywidualnie dla pacjenta w zale
Ň
no
Ļ
ci od stanu
i jednostek współistniej
Ģ
cych. Skuteczno
Ļę
terapii Gersona si
ħ
ga powy
Ň
ej 60% wylecze
ı
a w niektórych rodzajach nowotworu nawet 90% .
UWAGA!
Jednym z prawidłowych efektów kuracji Gersona jest pojawienie si
ħ
w pewnym momencie tzw. kryzysu
ozdrowie
ı
czego. Warunkiem prawidłowego post
ħ
powania podczas kryzysu jest wiedza pacjenta i jego
rodziny dotycz
Ģ
ca wyst
ħ
puj
Ģ
cych objawów i
Ļ
rodków jakie nale
Ň
y podj
Ģę
.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mariusz147.htw.pl
  •